085 401 3149

Eerste hulp bij houtaantasters

Houtworm of boktor bestrijden kosten

Kosten houtworm of boktor bestrijden

De kosten voor het houtworm of boktor bestrijden kunnen erg verschillen. Dit heeft vooral te maken met het stadium waarin houtworm of boktor zich bevindt. Maar ook op welke plekken het allemaal zit en in hoeverre het zich heeft verspreid. Hoe eerder u erbij bent, hoe meer u de kosten voor houtworm of boktor bestrijden kunt beperken.

Kosten bestrijding afhankelijk van proces

De boktor breidt zich uit door eitjes te leggen in naden, kieren en scheuren in het hout. Daarna ontpoppen de boktorlarven zich. Die knagen vervolgens verder in het hout. Houtworm of boktor herkennen kan vooral door gaatjes te ontdekken. Dit proces zorgt ervoor dat dragende constructies van het huis flink worden aangetast. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met bestrijding, zodat de kosten voor houtworm bestrijden zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. 

Prijzen houtworm bestrijden per object 

De kosten voor houtworm of boktor bestrijden zijn op de site van Houtwormcentrale per object te bekijken. Op die manier kunt u de pakketkosten voor verschillende objecten bekijken en een indruk krijgen hoeveel het bestrijden van houtworm of boktor ongeveer kost. U kunt zoeken voor houtworm in meubels of in gebouwen. Dit is verder onderverdeeld voor kruipruimtes, verdiepingen, garages, trappen en meubels. 

Onze calculator

Om het zo gemakkelijk voor u te houden, hebben wij een speciale calculator waarmee u voor houtworm of boktor in gebouwen of meubels ongeveer kunt uitrekenen wat u kwijt bent aan het bestrijden. Aan de hand van een aantal vragen kunnen krijgt u met deze calculator een indicatie van de kosten voor het bestrijden.  Klik hier voor de calculator voor gebouwen