Eerste hulp bij houtaantasters

Houtworm begassing prijzen

De Houtworm Centrale bied twee methodes aan om houtworm in meubels te bestrijden.

Impregneren

De kosten voor het impregneren van een meubel zijn € 145,- exclusief BTW.
Bij een impregneerbehandeling spuiten we het meubelstuk in met bestrijdingsmiddel zodat het in het hout kan trekken. Dit kan alleen als een meubel helemaal blank is.
In veel gevallen zijn meubels niet blank.
Dat wil zeggen dat er een beschermlaag (verf, beits, lak of olie) op het meubel is aangebracht om het te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
Deze beschermlaag maakt het onmogelijk voor het bestrijdingsmiddel om in het hout te trekken. Om een impregneerbehandeling mogelijk te maken zal het gehele meubel rondom volledig kaal geschuurd moeten worden.
Zo ontstaat er een open structuur waar de biocide in kan trekken. De larven maken vervolgens boorgangen in het met biocide verzadigde gedeelte en gaan dood.
Het voordeel is bij deze behandeling dat de biocide 10 jaar werkzaam blijft.

Vergassen

Als we spreken over het vergassen van houtworm of houtborende insecten dan noemen we dat in vaktermen begassen of fumigatie.

Het begassen van meubels tegen houtworm gebeurt met het gas Sulfurylfluoride. Dit gas mag alleen gebruikt worden in een omgeving die daarvoor is aangewezen door de overheid. Begassing kan op het bedrijf worden uitgevoerd.

Deze methode is uitermate geschikt voor antieke meubelen of meubels die voorzien zijn van verf, beits, lak of olie. Dit omdat het vluchtige gas doordringt door alle aangebrachte beschermlagen.

Aangezien deze meubels alleen op een externe locatie begast kunnen worden, laten wij de meubels bij u ophalen door een geselecteerde meubel transporteur. De kosten hiervan zijn afhankelijk van uw postcodegebied en de reisafstand naar onze locatie. Zie in het onderstaande landkaartje wat de transportkosten in uw postcodegebied zijn.

We verzamelen in een periode van een aantal weken van meerdere klanten diverse meubels. Op het moment dat wij tussen de 10 –15 meubels bij elkaar hebben verzameld dan plaatsen we deze in een daarvoor bestemde zeecontainer. Deze zeecontainer wordt door ons verzegeld en vervolgens begast en ontgast.

Door de beperkte ruimte in de zeecontainer en de hoge kosten van de begassing is het formaat van het meubelstuk bepalend voor de prijs van de begassing. Hieronder een lijst met diverse soorten meubels. Staat uw meubelstuk er niet tussen of heeft deze een afwijkende afmeting, mail ons dan een foto. Aan de hand hiervan maken we een prijsofferte op maat. Wilt u weten wat u kwijt bent voor meerder meubels en de bijkomende transportkosten, gebruik dan onze online meubelcalculator(link).
Heeft u als bedrijf meer dan 5 meubels die u wilt laten behandelen? Neem contact op voor een aangepast prijsvoorstel.

 • Piano € 400,-
 • Buffetkast € 375,-
 • Sauna interieur € 355,-
 • Boekenkast € 345,-
 • Boomstamtafel € 295,-
 • Eettafel € 225,-
 • Mediameubel € 255,-
 • Commode € 175,-
 • Salontafel € 175,-
 • Nachtkastje € 145,-
 • Bijzettafel € 145,-
 • Eetkamerstoel € 145,-
 • Lampmontuur € 145,-
 • Muziekinstrument € 145,-
 • Schilderijlijsten (1-3) € 145,-

Hieronder een overzicht per postcodegebied wat de transportkosten zijn voor het ophalen en bezorgen van uw meubel.

Bestrijdingszones Nederland prijzen

Om ervoor te zorgen dat er tijdens het vervoer geen kevers ontsnappen en ook om beschadigingen aan het meubel te voorkomen wordt het meubelstuk ingepakt met vilt en plastic folie. Hiervoor rekent de transporteur een bedrag van € 30,- excl. BTW.

Heeft u meerdere meubels, moet de transporteur het meubel een verdieping naar beneden dragen of zijn er andere bijzonderheden dan kan dit invloed hebben op de transportkosten. Om het makkelijk te maken hebben we een meubelcalculator waarin u eenvoudig de exacte kosten voor begassing en transportkosten berekent. Zo weet u wat de totale kosten zullen zijn voor het van A tot Z behandelen en transporteren van het meubel.